Zdravstveni kutić

OBAVIJEST RODITELJIMA

Lijepo molim roditelje da prilikom ulaska u prostorije vrtića obavezno koriste zaštitne maske.
 
zdravstvena voditeljica Dijana Vidović, 25.6.2020.

O B A V I J E S T

 
Poštovani roditelji/skrbnici,
 
Nastavno na medijske izjave gospodina Marasa od 2.3.2020. o nedostatku osnovnih higijenskih uvjeta u dječjim vrtićima Grada Zagreba, ističemo
 da Dječji vrtić "Pčelica" provodi tijekom cijele godine plan sanitarno – higijenskog održavanja Vrtića u cilju prevencije i smanjenja rizika od potencijalno opasnih situacija za očuvanje zdravlja djece i odraslih. Preventivne-higijenske mjere za sprječavanje širenja infekcija u Dječjem vrtiću Pčelica provodi se prema preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Gradskog ureda za obrazovanje, u cilju zaštite od bolesti i smanjenja zdravstvenih rizika.

U skladu s Godišnjim planom Dječji vrtić "Pčelica" redovito nabavlja sva potrebna sredstva za provođenje sanitarno-higijenskih mjera zaštite i zadovoljava higijenski standard (prema HACCP programu).

 
Temeljem svega navedenoga ističemo da nema razloga za zabrinutost jer Vrtić zadovoljava sve higijenske preduvjete za sigurnost djece i odraslih.
 
Zahvaljujemo na dosadašnjoj suradnji i povjerenju.


UPUTE RODITELJIMA O ZDRAVSTVENOJ ZAŠTITI DJETETA U JASLICAMA I VRTIĆU
  1. Ako se Vaše dijete razboli (ima povišenu temperaturu, proljev, osip ili druge simptome bolesti) molimo Vas da ga ne dovodite u jaslice i vrtić, već se obavezno javite svom liječniku.
  2. U slučaju da se radi o zaraznoj bolesti (vodene kozice, šarlah...) ili o infekcioznom proljevu (salmonela, šigela, rota virus...) molimo Vaas da obavezno obavijestite odgojitelja u grupi ili zdravstvenog voditelja.
  3. Kada dijete ozdravi obavezno donijeti zdravstvenu potvrdu.
  4. Ukoliko je dijete na  antibiotskoj terapiji ne može boraviti u jaslicama i vrtiću.
  5. Kod pojave ušljivosti obavijestite odgojitelje i zdravstvenog voditelja te operite kosu djeteta specijalnim šamponom, prema uputama, a tek nakon takvog postupka dijete smije u jaslice i vrtić.
  6. Radi sigurnosti Vašeg djeteta ne preporuča se donositi bombone i žvakaće gume u jaslice i vrtić zbog opasnosti od aspiracije (ulaska komadića bombona ili žvakaće gume u dišne puteve)
  7. Ako želite rođendan Vašeg djeteta proslaviti s ostalom djecom u grupi, onda Vam preporučamo da ih počastite svježim i sušenim voćem (orasi, grožđice, bademi, suhe šljive, suhe marelice i sl.), energetskim pločicama, žitaricama te sokovima bez konzervansa i šećera, a ako se odlučite za tortu onda je dozvoljena samo kupovna torta uz priloženu deklaraciju. Molimo Vas da ne donosite domaće torte i kolače ili iz slastičarnice.
 
ŠTOVANI RODITELJI!
Molimo Vas da se pridržavate ovih uputa radi što bolje suradnje i zaštite zdravlja Vašeg djeteta i druge djece koja borave u jaslicama i vrtiću. Molimo Vas da potičete svoje dijete da pije vodu (izbacite iz djetetove prehrane gazirane i druge umjetno zaslađene napitke).

Ispiši stranicu